Korthårig collie, en allrounder!
Som jag lärt känna korthåren och som jag tycker är deras signum, en framåt nyfiken lekfull och social hundras som funkar till det mesta inom hundsport och som är en ypperlig familjehund!Ett korthår är ingen orolig hund, den ska inte vara nervöst lagd, rädd, försiktig eller osocial. Självklart är alla individer olika och har mer eller mindre av egenskaper,men själva grunden i korthåren är som beskrivet ovan, en underbar ras!

I vår uppfödning har vi utbildade Assistenthundar, vi har Lydnadshundar och Noseworkekipage, vi har Räddningshund och Rallyekipage, Viltspår och Vallning är också på agendan, och vi har hundar som visat sig från den vackra sidan, några med cert och några utställningschampions, vi har MH beskrivit så gott som alla i Sverige och de som flyttat är mentaltestade, vi har också några mentaltestade här hemma med gott resultat.
Men framförallt så lever alla våra barn som familjehundar hos fantastiska familjer vilket för oss är det viktigaste.

Klicka på länkarna nedan och läs mer om rasen
Mitt mål är att föda upp sunda rastypiska korthår med tilltalande yttre och inre egenskaper, hundar som är friska, sociala, orädda lekfulla och nyfikna, hundar som funkar!

 

Korthårig Collien-Historia av Gunilla Hagander Hälsa-Mentalitet Rasstandard
Bosse
TurningLeafs The Original Playboy/Ägare Riitta Korhonen