Om oss

 

Första hunden 1989 och rasen blev en belgare och följdes av ytterligare några innan familjen utökades med makens schäfer 1999, och under några år var jag mest träningshjälp och hejarklack när tävlingar och träning var prio. I början på 2000 talet stötte jag på korthåren och föll pladask, detta måste väl vara den perfekta rasen! :) och ja, det tycker jag fortfarande!
Har alltid varit intresserad av olika raser och deras specifika egenskaper, och det är oerhört lärorikt att studera andra än sin egen, finns en risk att man får tunnelseende om man inte hela tiden ser till att utvecklas inom hunderiet. Alla de raser som vi haft i familjen har på alla sätt lärt mig något om olika mentala egenskaper, både önskvärda och mindre av sådant.
År 2006 föddes min första egna kortiskull.

Under valpkullåren har jag varit aktiv i rasklubbens lokalområde, tillsammans med ett glatt gäng som jobbade hårt med både utställning och mentalbeskrivningar, en rolig tid och lärorik!
Efter vår kull som föddes 2011 så blev det en en paus i kennel verksamheten och ideella arbetet, familjen behövde sitt.Men trots pausen så har jag följt rasen, mina egna avkommor och allt nytt som dykt upp.

2017 gick jag SKKs nya uppfödarutbildning som sattes i bruk detta år, jag kan verkligen kan rekommendera alla att gå , man behöver en uppdatering emellanåt, och fullärda ja det blir vi aldrig :)Mitt mål är att föda upp sunda rastypiska korthår med tilltalande yttre och inre egenskaper, hundar som är friska, sociala, orädda lekfulla och nyfikna, hundar som funkar!Nu ser vi fram emot nya valptider och planer och hoppas vi kan fortsätt föda upp denna härliga fantastiska ras som korthåren är!För tillfället har vi inga kortiskullar planerade..

2018 berikades familjen med en sheltieflicka, och vi väntar med spänning på vår första sheltiekull under 2019.

TL's Sutairu No Anna Sui & Cathilines Touch of Cayenne
TurningLeaf's Sutairu No Anna Sui & Cathilines Touch of Cayenne